Un hivern de xocolata i altres plaers

Els dies d’hivern ens envaeix el fred i el cos ens demana vigoritzants per poder mantenir el ritme que el dia ens exigeix. Hi ha uns aliments estrella, el Cacau i la Maca, que t’ajudaran a mantenir la vitalitat, l’agudesa mental i uns bons ànims! T’imagines una xocolata calenta sense pecat?

El Cacau és l’aliment estrella dels nostres berenars i postres. S’ha parlat molt dels seus beneficis però no totes són iguals. És important diferenciar i saber quin cacau consumir per poder beneficiar-nos de les seves magnífiques propietats. És important que el cacau sigui d’agricultura ecològica, sense sucres ni llets afegides. Doncs les substàncies químiques afegides a la producció convencional del cacau i la proteïna de la llet eliminen les propietats dels antioxidants i flavonoides:

• Teobromina i Epicatequina que estimulen la diüresi, la circulació sanguínia i l’activitat cerebral.
• Bon aport d’antioxidants.
• Gran aport de polifenols que aporten una gran llista de beneficis: Bon estat cardiovascular evitant atacs cardíacs, regulació de la tensió arterial, disminució del colesterol LDL, disminució a la predisposició a la Diabetis (important consumir-lo sense sucres afegits), augmenta l’agudesa mental 2 h següents al seu consum, relaxant del sistema nerviós i musculatura gràcies al Magnesi. Font important de minerals i vitamines com el Magnesi, fòsfor, ferro, coure, potassi, vitamina A i del grup B.

XOCOLATA DESFETA VITALITZANT

Ingredients per 1 persona:
· 1 cullera cacau pols cru
· 1 culleradeta kuzu
· 1 vas beguda d’avellana
· 1 culleradeta de Maca en pols
· 1 culleradeta de mel crua
· 1 polsim de canyella o gingebre en pols
· 1 polsim de vainilla natural

Preparació
1. A la beguda d’avellana afegir-hi el kuzu, el cacau, la Maca, canyella o gingebre, la vainilla i la mel. Barrejar fins desfer tots els grumolls.
2. Escalfar aquesta beguda a foc mig i anar barrejant fins aconseguir una consistència espessa.
3. Servir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *