UMEBOSHI; Elixir de Primavera

Al·lèrgies, fatiga, canvis d’humor, problemes de pell, alteracions digestives…?
La primavera és de les estacions més exigents pel nostre sistema immunitari i nerviós. Els organs depuratius comencen a activar-se intensament sent més reactius a certs aliments i si ho ajuntem al pol·len, humitat… es crea una situació que pot afectar al sistema immunitari generant els símptomes clàssics d’un organisme inflamat i intoxicat.
Cal estar atent als primers indicis primaverals per poder ajudar al cos a no sentir tan intensament aquests processos.
Des de l’antiga Xina ens arriba un aliment estrella amb molta reputació i estima pels seus habitants gràcies als grans beneficis per aquesta estació, la primavera; UMEBOSHI.

Umeboshi significa pruna seca, amb el nom científic de Prunus nume. Aquest arbre és originari de la Xina però actualment es cultiva a Japó i Corea. És de gran utilitat per la salut, sobretot una vegada és fermentada.
L’elaboració d’aquesta pruna és tot un ritual des de la seva collita fins al seu consum: Es recullen i s’assequen a l’aire lliure durant un període de temps i seguidament es premsen amb sal i fulles de shiso (Perilla Fruitescens) de 6 mesos a 7 anys per millorar la seva conservació i gust.
Gràcies a la llarga fermentació és molta rica en àcid cítric i fosfòric que li donen la propietat de ser un gran alcalinitzant de la sang , antibiòtic natural, antisèptic i desintoxicant.
Se sap que el sucre és de les substàncies que més acidesa i desmineralització provoca, i s’ha pogut comprovar que amb dos prunes es reequilibra l’acidesa que provoquen 100 gr de sucre al cos.

Al ser una gran estimuladora del fetge serveix per la bona digestió de les grasses, la depuració de l’organisme i la millora del peristaltisme intestinal gràcies a una bona funció de les sals biliars.

COM ENS POT AJUDAR:
· Prevenció de la fatiga: El cos necessita estar amb un pH Alcalí per poder estar en bon estat, però l’alimentació i l’estrès avui en dia ens creant una acidosis metabòlica molt perillosa, sent un caldo de cultiu per a moltes malalties ja que ens fa susceptibles a infeccions, debilitant el fetge i els ronyons. Al ser rica en àcid cítric (més que la llimona) ajuda a metabolitzar i eliminar l’àcid làctic que es genera del metabolisme dels aliments i de l’esforç excessiu.
· Desintoxicant: Al ser estimuladora activa el funcionament cel·lular del fetge, intestins i ronyons (organs desintoxicants de la sang i el cos).
· Disenteria, flora intestinal alterada: És antibiòtic i antisèptic eliminant diferents microorganismes intestinals i per tan és beneficiosa en els trastorns digestius.
· Estrenyiment: Gràcies als seus àcids i pectines regula els moviments intestinals. Prendre cada matí amb un te kukicha.
· Mal alè: Pot ser causat per problemes digestius, estomac, intestins, problemes bocals…
· Mareig: És un indicatiu d’acidosis metabòlica i fetge carregat
· Estimula el sistema immunitari.
· Al·lèrgies: Són a causa de la resposta exagerada d’un sistema immunitari molt sensible que detecta les substàncies normals com a perilloses. El consum d’umeboshi és de gran ajuda gràcies al seu efecte alcalinitzant i al benefici per la flora intestinal (aquesta és moduladora del sistema immunitari)

COM UTILITZAR-LA:
· Al Natural: Presa tal com la comprem en dejú, en forma de pruna o pasta.
· Ume-so-bancha: Es prepara amb una tassa de te kukicha, 2 culleradetes de tamari i una culleradeta de puré d’umeboshi, afegir una culleradeta de suc de gingebre o en pols. Es barreja bé i es pren calent.
En casos de cefalea per consum excessiu de sucre, alcohol, refinats, làctics…, casos de nàusees, falta de gana, cansament, anèmies.
· Onigiri: Barrejada amb boletes d’arròs. Sobretot en casos de molta acidesa d’estomac i problemes intestinals amb inflamació.
· Umeboshi amb Kuzu: A una tassa d’aigua afegir 1 culleradeta de kuzu i una culleradeta de pasta d’umeboshi, escalfar el foc fins que arrenqui el bull. Sobretot per nens i en casos de debilitat, falta de vitalitat, refredament, problemes digestius i intestinals com la diarrea.
· Te d’umeboshi: Bullim l’umeboshi en 250 ml d’aigua durant 30 minuts. Gran beguda per l’estiu, desintoxicant i refrigerant.

Així podem entendre que sempre és bo tenir Umeboshi a casa, doncs és un remei ràpid i efectiu per moltes dolències del dia a dia, que poden anar de la cefalea a les al·lèrgies passant per totes les alteracions i malestars digestius!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *