Què necessitem per augmentar el nostre sistema immunitari?

Els últims hiverns estem més preocupats per les nostres defenses i realment és important ser responsables de la nostra salut per millorar la resposta del sistema immunitari. Tenim la sort que podem prevenir malalties típiques d’hivern, sobretot totes les classes de grip, amb la nostra alimentació i amb algun suplement natural.

Els bàsics són: Aigua, uns bons nivells de vitamina D, aliments rics en vitamina C, aliments rics en zinc, herbes o espècies determinades i un bon equilibri de la microbiota intestinal.

Hidratació
Estar ben hidratat ens nodreix les mucoses evitant que es malmetin i si a més hi afegim aigua de mar, afavorim un millor funcionament. En aquest cas una bona proporció és (2/3 aigua mineral i 1/3 aigua de mar).

Vitamina D
Realment és una prehormona que circula per la sang activant o desactivant certs mecanismes cel·lulars. El nostre cos pot sintetitzar la vitamina D mitjançant el contacte del sol amb la nostra pell, però a l’hivern hi ha molta menys exposició solar i és aconsellable un suplement de vitamina D diàriament.
Aquesta millora el manteniment de la mucosa intestinal fent que sigui impermeable i per tant impedeixi el pas de patògens intestinals. També estimula el sistema immunitari innat que és la primera línia de defensa, la qual té una reacció ràpida davant qualsevol infecció. Però a més activa el sistema immunitari adaptatiu fent un augment dels limfòcits, desinflamació els teixits i a millorar la memòria immunitària.
Es recomana un aport diari de 800-1000 UI, sense tenir por de la seva toxicitat, ja que segons els estudis es necessiten dosis excessives de 50.000 UI durant mesos.

Zinc i Vitamina C
Els aliments rics en zinc són els vegetals de color verd fosc com la coliflor verda, julivert, pebrot verd, carbassó, api, fonoll… És important fer-ne caldos o cremes per no perdre el mineral a l’aigua. També en són riques les pipes de carbassa, marisc i espàrrecs. Aquest es troba a totes les cèl·lules del cos, a part de formar part de les defenses també participa en la cicatrització de les ferides, en evitar la caiguda del cabell, enfortir els sentits d’olfacte i gust i per un bon creixement ossi i muscular. El format més recomanat en forma de suplement és el picolinat de zinc.
Respecte a la vitamina C hem de recordar que en coure’s es perd i, per tant, aquesta l’obtindrem de la fruita cítrica com la taronja, mandarina, kiwi, magrana, pinya, llimona i gerds. En els vegetals verds crus com el pebrot verd, julivert, fulles verdes d’escarola… Aquesta ens protegeix davant els canvis de temperatura, augmenta la capacitat de les cèl·lules immunitàries per destruir els microbis i augmenta la producció de limfòcits que són els creadors dels anticossos. El format més recomanat de suplement és en ascorbats.

Herbes i Espècies
La natura ens proveeix d’uns tresors com les espècies i herbes curatives i necessàries per a aquesta estació: gingebre, cúrcuma, comí, cardamom, nou moscada, romaní, clau, canyella, lotus, farigola… Es pot cuinar amb elles o fer-ne infusions. Una molt bàsica i realment útil és gingebre, canyella i llimona, la qual pot ser una gran prevenció davant els problemes pulmonars.

Microbiota Intestinal
Mantenir un bon equilibri de bacteris intestinals és una gran prevenció davant infeccions i malalties. Els probiòtics com el iogurt, quefir, xucrut, pickles, miso, iogurts vegetals, tempeh… són de gran importància incorporar-los. També és necessari que aquests bacteris estiguin ben alimentats amb prebiòtics com són els llegums, carxofes, poma, prunes, civada i a la majoria de vegetals i fruites.

A Bio Brots també disposem de productes i complexos elaborats en proporció per a millorar el nostre sistema immunològic, tals com:
• PROPOLVIT DEFENS de MARNYS (jalea real, pròpolis, calostre, xiitake, reishi i Vit. B6)
• VITAMINA C LÍQUIDA de MARNYS (liposonada)
• OLIGO ELEMENTS de PLANTIS (zinc, coure, seleni)
• REFORZ de PLANTIS (lactoferrina, vitamina C i vitamina D)
• EQUINÀCIA LÍQUIDA de PLANTIS (sense alcohol)
• EXTRACT A-V d’INTESA (extracte de pròpolis i equinàcia, olis essencials de revinsara i cajeput)
• VITAMINA C de SOLARAY (efecte retardat)
• ERGYMUNIL de NUTERGIA (equinácea, milenrama, llavors d’aranja, romaní, olivera, zinc, manganès i coure)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *