L’al·lèrgia al pol·len

L’al·lèrgia al pol·len, típica de la primavera

L’al·lèrgia és una resposta immunològica exagerada de l’organisme, en entrar en contacte amb substàncies o elements externs (al·lergens), en aquest cas el pol·len, que generalment no són nocius i no afecten a les persones que no en són al·lèrgiques. Els al·lergens més comuns són els àcars de la pols, el pol·len, el pèl d’animals i les espores dels fongs. La reacció al·lèrgica també pot ser provocada per aliments, làtex, medicaments, picades d’insectes (vespa, abella), etc.
En els darrers anys s’ha observat un increment en el nombre de persones afectades per al·lèrgies en els països desenvolupats. Els factors que podrien explicar-lo són diversos, però hi destaquen els genètics i els ambientals. Un dels factors ambientals més importants és la contaminació (principalment per la combustió de productes derivats del fuel), i també viure en un entorn amb bones condicions sanitàries i higièniques. Aquest fet fa que s’hagin reduït els gèrmens amb els quals el nostre sistema immunitari ha d’enfrontar-se.

Per combatre les al·lèrgies, és necessari reforçar el nostre sistema immunològic i el que cal fer en primer lloc, abans de començar un tractament, és prendre un pro-biòtic per tal de garantir l’absorció dels productes de complementació, com poden ser:
Ergyphilus Plus, enfants o confort segons cada cas, també el ferzympluz i el junior

Es pot complementar amb una aportació de Vit-C, equinàcea, propolis, jalea real i el compost Mushroom complex ( reishi, shitake, maitake, melena de Leon, champiñón del Sol,…) aquests suplements t’ajuden a mantenir saludable el teu sistema immunològic.

Amb l’aromaterapia, ens podem beneficiar dels o.e. (olis essencials) Eucaliptus Radiata, la Ravintsara o la Sajolida (Ajedrea), ja que son estimulants immunitaris, entre d’altres propietats que també tenen. Podem fer-ne ús per via tòpica, atmosfèrica (en difusor) o via oral ( sempre sota supervisió d’un terapeuta).

També ens trobem amb l’oli de Comí negre (Nigella sativa) s’obté a partir de petites llavors negres de comí negre d’Egipte, s’ha demostrat grans beneficis d’aquest oli, especialment per estimular les defenses naturals i la seva funció calmant en reumatismes o altre patologies osteo articular. El podem prendre sol o amb o.e. com a tractament, alimentari en amanides i en oli per massatge en casos de reumatisme

per a rebre més informació, pots passar per Bio Brots al carrer de la Creu de Girona i t’assessoran persones especialitzades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *