La necessitat de depurar després de les festes de Nadal

Les festes de Nadal són dies d’abundància i és fàcil sobrecarregar els òrgans depuratius: ronyons, fetge i intestins.

Aquestes coincideixen amb el solstici d’hivern, l’època on la nostra energia està més interioritzada i necessitem reforçar el sistema immunitari. Així és fàcil que un augment de sucres, grasses, alcohols, carns i estimulants ens debiliti fent que ens sentim apàtics i desmotivats per tornar a iniciar la jornada diària. Poden aparèixer o augmentar símptomes de saturació orgànica com les migranyes, còlics renals, restrenyiments, grips, èczemes…
Per netejar el cos i eliminar els quilos de més d’aquests dies és important fer una semi depuració i forçar els òrgans depuratius a eliminar aquests excessos per tornar a recobrar la fluïdesa i vitalitat. Tan sols amb 4 consells durant una setmana o fins i tot dues, pels qui ho volen perfeccionar més, aconseguiràs notar uns grans canvis i depuració:

1. Eliminar els sucres, estimulants (te, cafè, cacau) i productes animals grassos com els làctics, ous, carns de porc, xai i vedella.

2. Augmentar les verdures, fruites i proteïnes vegetals com els llegums, el tofu, seità, hamburgueses vegetals…

3. Convertir el sopar amb una sopa depurativa.
• Una de les més recomanades a aquesta època és a base de l’alga kombu i l’ortiga, on el kombu és una de les algues més riques en iode, estimulant el metabolisme, la qual és idònia després de la sobrecàrrega metabòlica i del sedentarisme d’aquests dies. L’ortiga és una de les herbes més depuratives i diürètiques ajudant a eliminar la retenció de líquids. A més disminueix els nivells de sucre sanguini, és antiinflamatòria i estimuladora del peristaltisme intestinal.

4. Durant el dia (dejú i berenar) caldrà estimular els òrgans depuratius a moure les toxines acumulades amb un batut de pinya o kiwi i clorel·la en pols.
• La fibra i enzims de la pinya i kiwi tenen un gran efecte en l’eliminació de les grasses acumulades, de les toxines intestinals i també les hepàtiques. Sent aliment medicina si la presa és durant una setmana mínim.
• La clorel·la és una font rica amb proteïnes d’alta biodisponibilitat, antioxidants, clorofil·la, beta carotens i fito nutrients. Té una gran capacitat d’adherir-se als metalls pesants i toxines del fetge, intestins i sang expulsant-los del sistema ràpidament a diferència d’alguns depuratius que simplement les mobilitzen.

RECEPTES

Sopa depurativa

Ingredients per 2 persones:
• 2 cebes tallades
• 1 branca d’api
• 4 fulles de col rissada
• 2 tires d’alga kombu
• 2 culleres soperes d’ortiga deshidratada + 1 vas d’aigua
• 1,5 litres d’aigua
• No sal, no oli

Preparació:
• A un bol bullir la ceba, l’api, la col i el kombu durant 40 minuts
• Fer una infusió a part amb l’ortiga deixant-la infusionar 5 minuts.
• Una vegada passats els 40 minuts del caldo s’extreu l’alga kombu i es tritura tot junt fins a aconseguir una textura homogènia. Afegir-hi l’aigua infusionada d’ortiga.
• No afegir sal ni oli.
• L’alga es pot guardar pel dinar del pròxim dia, tallada i saltejada amb verdures, cereals integrals o amanida.

Batut de pinya i clorel·la

Ingredients per 2 persones:
• 3 rodelles de pinya natural
• 2,5 culleradetes de postres de clorel·la en pols
• 4 vasos d’aigua natural

Preparació:
• Triturar-ho tot junt i consumir en dues preses: Dejú i berenar

Així tan sols amb aquestes dues receptes durant una setmana mínim es pot aconseguir eliminar la sobrecarrega, cansament i quilos guanyats aquests dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *