El pa ecològic i de proximitat

La història del pa està directament lligada a la de l’home.
És un aliment bàsic a l’alimentació de moltes cultures, amb diferents mètodes d’elaboració i formes, però sempre amb una mateixa base; la farina i l’aigua. Aquest aliment tan antic ens acompanya al nostre dia a dia gràcies a ser un aliment bo, amb pocs greixos, còmode i nutritiu.
Amb l’avanç del temps, el pa ha evolucionat molt i ha passat per diferents etapes, a l’inici, amb una massa compacta i fosca, per acabar esdevenint actualment una massa flonja i blanca, depenent de les farines que es facin servir.

A Biobrots treballem amb els pans de diferents forns, ja que ens agrada oferir gran varietat d’aquest exquisit aliment. Tots ells, cuits en forns de llenya, fets amb farines ecològiques, llevat mare, aigua purificada i sal marina sense refinar. Alguns d’ells, sense gluten com el d’arròs, de fajol i blat de moro i d’altres com el de kamut, espelta i blat: coca de pa, llonguets, baguets de cereals, coca dolça…

Els artesans que treballen el nostre pa, són persones que tenen l’ofici molt ben entès, dels de tota la vida, ells treballen la massa com si d’una obra d’art es tractés; tots els ingredients provenen de cultius ecològics i proximitat, amassen la massa pausadament, la descansen el temps necessari amb llevats mare naturals per aconseguir una textura esponjosa que esdevé de la bona fermentació entre la farina i els llevats. Aconseguint una crosta cruixent i una molla fresca, ben digerible i esponjosa. Fornegen el pa amb forns de llenya per aconseguir una bona cocció, un gust superior i una digestió agradable. Es diferencien dels pans elaborats amb llevats químics, farines de mala qualitat, excés de sal… que produeixen una massa poc fresca i amb molta facilitat per provocar flemes i mucositats si els consumim diàriament.

El pa de blat de moro o arròs (sense gluten) ens ofereixen una textura esponjosa amb un regust dolç i textura cruixent al torrar-lo. Permeten una gran digestibilitat. Molt indicats en casos de males digestions i inflamació abdominal com podrien ser còlics, gasos i cremor.
El pa de kamut i espelta ens recorden al pa rústic, una massa consistent i amb caràcter que et transporta als pans antics. Rics en fibres i àcids grassos essencials que milloren la salut intestinal i digestiva.
La coca de pa és simplement exquisida, una massa fresca, esponjosa i juganera on el paladar la recordarà sempre més. Elaborada amb un blat d’alta qualitat que es reflecteix en la bona digestió.
Però no acaba aquí, tenim diferents varietats per anar gaudint i experimentant.

El pa és un aliment amb un alt poder nutritiu, sobretot amb vitamines del grup B i àcids grassos essencials que ajuden al bon desenvolupament i manteniment del sistema nerviós, muscular i metabòlic.
La gran aportació d’hidrats de carboni d’absorció lenta és necessària per a un bon rendiment intel·lectual i físic.
També cal destacar la importància d’un bon pa en casos de diabetis, hipercolesterolèmia, arterioesclerosis, osteoporosis, artritis, artrosis…, ja que no són agressius pel pH sanguini acidificant-lo com els pans refinats, químics i alts en sal.
En resum, podem dir que el pa, hauria d’ocupar un paper destacable en la dieta habitual, ja que els hidrats de carboni, proteïnes, vitamines i la fibra que conté, cobreixen una important fracció de la necessitat diària que té l’organisme d’aquestes substàncies.

Per això a Bio Brots seleccionem molt bé amb els forns que treballem, i tenim cura que el pa que venem, compleixi amb l’objectiu pel qual nosaltres treballem: Alimentació saludable, sostenible, i bona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *