Dejuni intermitent amb Kombutxa

El dejuni és un dels únics tractaments alimentaris que més s’ha mantingut en el temps gràcies a la seva efectivitat davant els desequilibris de salut.

Però no sempre és possible seguir un dejuni total i tampoc és recomanat en segons quins casos. Per aquest motiu apareix el dejuni intermitent que consisteix en no menjar durant unes hores al dia, el més recomanat és del berenar a l’esmorzar de l’endemà sumant aproximadament unes 12 hores sense menjar, tot i que poden haver-hi variacions segons cada cas.

És recomanable fer-lo mínim 2 setmanes, però fins i tot es pot allargar mesos. Per entendre el dejuni és important saber que el metabolisme funciona en dos estats i busca l’equilibri entre ells: Menjar (absorció i creació de magatzems) i dejú (destrucció i crema de magatzems). Durant aquest procés es recomana consumir aliments ecològics, sobretot vegetals, fruita fresca, un mínim de cereals integrals de qualitat i proteïnes (tofu, seità, quinoa, llegums, espirulina, peix blanc i blau, ous i si és necessari es pot mantenir la carn en poca mesura) Disminuir els làctics, sucres, dolços, cereals refinats, carns vermelles i grasses, embotits, cafè, alcohol, xocolata…

BENEFICIS DEL DEJUNI INTERMITENT:
• Diabetis tipus 2, gràcies a la disminució dels nivells d’insulina i glucosa sanguínia
• Disminució del colesterol sanguini
• Disminució dels triglicèrids sanguinis
• Millor funcionament i desinflamació hepàtica
• Neteja cel·lular
• Augment de la vitalitat
• Disminució del dolor i inflamació corporal en forma de dolor
• Cefalees per inflamació i intoxicació
• Millora de la visió
• Millorar la salut digestiva (restrenyiments, acidesa, botiment…)
• Ment lúcida i desperta
• Retenció de líquids, cel·lulitis, edemes
• Acne i pell grassa
• Millora la qualitat del son

La beguda KOMBUTXA, coneguda com el fong de la immortalitat, és un probiòtic natural que conté bacteris i llevats beneficiosos pels nostres intestins que al consumir freqüentment augmenta l’energia vital, alcalinitza el pH sanguini, reforça el sistema immunològic i sobretot tonifica la flora intestinal millorant les digestions i evitant inflamacions abdominals. Aquesta és elaborada a partir de te endolcit amb sucre i fermentat amb llevats i bacteris, els generes més comuns són: Acetobacter, Gluconacetobacter kombuchae, Lactobacillus i Pediococcus, i Saccharomyces, Brettanomyces i Zygosaccharomyces kombuchaensis.

Al ser la seva base d’aigua i no llet, s’eviten els sucs gàstrics per digerir les proteïnes i grasses de la llet fent que els microorganismes arribin més fàcilment als intestins. Apte per intoleràncies o al·lèrgies a la lactosa, caseïna i per descomptat al gluten. Consumir-la durant els dies de dejuni intermitent permet augmentar un esglaó terapèutic el dejuni. En contenir un punt de teïna es recomana no consumir-la a partir de les 18 h i fora dels àpats a una mesura de 4-5 petits glops al dia.

Exemple del dia (entre àpats afegir kombutxa)

PER TRENCAR EL DEJÚ (15 minuts abans d’esmorzar)
Aigua amb el suc d’una llimona amb una culleradeta d’espirulina en pols

ESMORZAR
Pa de fajol amb tofu a la planxa i gomasi
Mig Matí: Fruita

DINAR
Amanida d’espinacs, ceba tendra, germinats d’userda, maduixes, quinoa i gomasi
Truita d’alls tendres i menta

BERENAR
Un grapat de fruits secs o fruita (pinya, maduixes, fruits del bosc)

A partir de les 18 h es recomana no menjar fins a les 7-8 h del matí de l’endemà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *