Benvinguda primavera!

Hi ha una magnifica combinació primaveral d’aliments (podem introduir-los fàcilment en forma de liquat o batut): Fong medicinal Reishi, aigua de kèfir, fruits vermells.
La primavera ens posa a prova l’ànim i la immunitat, per aquest motiu és important no abaixar la guàrdia i des del primer dia consumir productes que ens ajudin a mantenir-nos en plena forma.
Una molt bona opció per aquesta estació són els liquats i batuts, ja que s’obtenen molts nutrients en un sol vas i a més faciliten la depuració.
És important utilitzar un extractor de sucs (liquadora) que utilitzi la trituració en fred (Cold Press) per evitar l’oxidació i pèrdua dels nutrients. La trobaràs a Bio Brots.
Una altra opció que també trobaràs a Bio Brots és el:

KÈFIR D’AIGUA
Probiòtic i remineralitzant
· És una beguda d’aigua que es fermenta amb el cultiu de kèfir donant unes propietats probiòtiques i remineralitzats.
· És de vital importància prendre fermentats i probiòtics a la primavera, ja que la flora intestinal necessita estar preparada pel canvi alimentari propi de l’estiu i ser reforçada per augmentar les defenses del nostre cos.
· A més és una gran beguda isotònica, gràcies al gran aport de minerals obtinguts durant la fermentació. Serà de gran utilitat en esportistes o en dies de molta calor.
· Una beguda ideal per controlar el pes, ja que aporta poquíssimes calories i no conté sucres.

REISHI
Restableix sistema immunitari
· És un fong asiàtic medicinal el qual conté multitud de propietats per aquesta estació; és un potent antihistamínic disminuint els símptomes de les al·lèrgies com la coïssor, vermellor, inflamació…, un gran tònic del fetge ajudant a depurar les toxines acumulades durant l’hivern, cardioprotector protegint-nos de la hipertensió, hipercolesterolèmia, arterioesclerosis (plaques ateroma).
· A més és una bona font de vitamines i minerals: Ferro, Zinc, manganès, magnesi, potassi, calci i vitamines del grup B, sobretot àcid fòlic!
Els pots introduir a tot tipus de batuts, liquats, sopes, cremes, natilles…

Altres indicacions d’interès:
• Fatiga crònica, fibromiàlgies, apatia, cansament…
• Immunitat dèbil
• Al·lèrgies
• Inflamacions dels teixits, articulacions, mucoses…
• Insomni, ansietat, estres…
• Infeccions repetitives: virals, bacterianes i fúngiques.
• Malalties cardiovasculars

FRUITS VERMELLS
Antiinflamatori i diürètic
· Les maduixetes de bosc, els aranyons, els mirtils, les mores… aquestes fruites tan difícils de trobar en producció Ecològica són un tresor que cal aprofitar al seu moment de recollida, ja que ens aporten una abundant font d’antioxidants (vitamina C, antocianines, flavonoides), vitamines B i diürètics.
· En aquesta estació és important desintoxicar l’organisme, drenar líquids i desinflamar els teixits així ens sentirem lleugers, vitals i actius mentalment. La naturalesa ens ha brindat aquests fruits amb les seves propietats (diürètiques, depuratives, vitalitzadores…) per fer front a les al·lèrgies, apatia, cansament, cefalees…

Altres indicacions d’interès:
• Inflamacions dels teixits i articulacions: Dermatitis, artritis, reuma…
• Diabètics: Pobres en sucres.
• Dietes aprimament o depuratives.
• Restrenyiment: Gràcies al seu aport de fibra.
• Protectors cardiovasculars: Gràcies als antioxidants.
• Potents diürètics: Bon aport de Potassi.

LIQUAT DEL DIA
Cada tarda el trobaràs a Bio Brots.
Vine a buscar-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *