Alteracions en el nostre estat d’ànim

Moltes vegades, l’entrada de l’hivern afecta d’una forma molt directe al nostre estat d’ànim. La disminució de la llum solar i de la temperatura fa que moltes persones se sentin tristes, cansades, amb somnolència, irritables i en desànim, en arribar els primers dies de l’hivern.

Aquests símptomes afecten a un gran nombre de persones i molts experts creuen que podria ser a causa d’un desequilibri bioquímic a l’hipotàlem, la part del cervell que regula l’estat d’ànim i ens evita la depressió. La causa específica d’aquest desequilibri és que els dies es fan més curts a l’hivern i rebem menys llum. Amb la foscor, la glàndula pineal en el cervell produeix melatonina, una hormona que ens fa adormir i que quan rebem llum es deixa de produir, moment en què ens despertem de nou.

La serotonina també juga un paper en aquests casos. Coneguda com l’hormona de sentir-se bé, algunes persones, tendeixen a tenir baixos nivells de serotonina durant l’hivern, causat principalment per l’excés de producció de la melatonina i els fa sentir febles i deprimits. Durant aquest període, el nostre ritme circadià (el rellotge corporal intern del cos) està, per tant, alterat. Això ens genera símptomes d’insomni, letargia i/o ansietat.

Existeixen diverses maneres per a combatre aquests símptomes, i sentir-se més bé:

L’aromateràpia, n’és un d’ells: Amb ella podem treballar les emocions a través de l’olfacte i enviar missatges al nostre inconscient per tal de poder canviar el nostre estat d’ànim.
Alguns olis essencials, que estimulen o equilibren, són, el pomelo, la llimona, la bergamota, el gerani o la mandarina. Tan sols inhalant (a través d’inhaladors) aquests aromes podem aconseguir millorar molt el nostre estat d’ànim.

D’altres opcions que ens poden ajudar:

Fer exercici a l’exterior, és bo per la llum i el sol que rebem. Si ho fas, t’ajudarà a canviar d’ànim. A més, sortir a fer exercici millorarà els nivells de serotonina”. Amb una caminada de 30 minuts al migdia podem fer molt pel nostre estat anímic.

· Els greixos del peix són bons per augmentar la producció de neurotransmissors, cosa que és vital per millorar la química cerebral, que et fa mantenir en alerta i despert.
· Les proteïnes eviten que el nivell d’energia decaigui. Menjar tres cops al dia de forma variada i completa i, assegurar-te que en cada menjada prens proteïnes, com carn o peix.
· La vitamina B és vital per potenciar la nostra energia i afavorir el benestar del nostre sistema nerviós quan aquest més ho necessita. Concretament, la manca de vitamina B6 és comuna entre les persones que sofreixen depressió. “La vitamina del sol”, la D, és també una de les més necessàries en períodes hivernals.
· La tirosina és un aminoàcid essencial que ajuda a mantenir un nivell saludable de motivació i entusiasme, una qüestió perfecta per combatre el decaïment de l’hivern.
· El zinc és necessari, com la vitamina B, per mantenir una bona salut mental i els nivells de serotonina elevats”. Podem trobar zinc en molts tipus d’aliments. Per exemple, en la carn de pollastre, o també podem prendre’l amb suplementaris, com gairebé tots els productes dels quals hem parlat.

Amb tots aquests casos a BIO BROTS et podem ajudar, i aconsellar-te la millor opció per a tu, depenent de la teva situació personal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *