Alimentació i paràsits intestinals

Comencem l’hivern, i necessitem tenir el sistema immunològic fort, i la flora intestinal rica, per molts motius: fer front a patologies víriques, i per mantenir una salut intestinal i mental òptima, ja que estan intrínsecament relacionades. Llavors, pots observar si et sents cansat, inflamat d’abdomen, males digestions? O fins i tot picors a la pell o cuir cabellut? Tens neguit? Sols tenir les defenses baixes amb infeccions repetitives? Pot ser que estiguis davant una infecció intestinal originada per Oxiürs cucs intestinals, però el seu nom científic és Enterobius Vermicularis.

Aquest paràsit sol afectar als nens en edat escolar i preescolar (5-13 anys) i a la família propera siguin adults o infants, però no afecta als animals de companyia.
El seu cicle és entrar al sistema digestiu per la boca on els ous s’obren a l’intestí prim, les larves continuen avançant i creixent cap a l’intestí gros on es faran adultes. És aquí on s’especialitzen com a paràsits i el cap s’adhereix a la paret interna de l’intestí.
Si és cert també que els paràsits tenen altres zones on s’amaguen i a la lluna plena es mobilitzen cap a l’intestí per seguir la seva ruta. Aquestes altres zones són el Fetge, pulmons, músculs, sang, pell, ulls…
És important destacar l’afecte sobre el sistema immunològic. Doncs aquests alliberen unes substàncies tòxiques pel nostre organisme fent que les cèl·lules de la sèrie blanca estiguin creant anticossos constantment per eliminar-los. Com no sempre és efectiu el sistema s’acaba esgotant creant símptomes primer d’inflamació però seguidament d’esgotament: angines, otitis, refredats i fins i tot fatiga crònica.

SÍMPTOMES PRINCIPALS EN NENS D’INFECCIÓ D’OXIÜRS
· Picor al voltant de l’anus sobretot a les nits de lluna plena. Si és una nena, aquesta picor pot generar irritació vaginal.
· Irritabilitat, insomni durant la nit.
· Ferides a la pell a causa de la picor.
· Dolor abdominal, vòmits, nàusees, diarrea… quan ja hi ha molta quantitat a l’intestí
· Ansietat, nerviosisme, plors…
· Pèrdua de gana i de pes.

SÍMPTOMES PRINCIPALS EN ADULTS
Moltes vegades poden ser intestinalment asimptomàtiques, però poden causar moltes altres alteracions que afecten el sistema immunològic, digestiu, respiratori i nerviós, com poden ser:
· Fatiga crònica, Al·lèrgies, Picor de nas i genitals, Fibromiàlgia, Migranyes, Ansietat, Depressió, Anèmia crònica, Femta pastosa, Gasos, Estrenyiment, Colon irritable, Tos seca, Mal alè, o fins i tot Bruxisme.
· Aquests cucs, sobretot en nens, es poden veure a la femta i a la roba interior, són fins i de color blanc amb una longitud de 6-13 mm.
· El tractament mèdic convencional és sota prescripció medica on es repeteix quinze dies després i s’aconsella el tractament de tota la família.

TRACTAMENT NATURAL
Dieta antiparasitària + tractament antiparasitari
Molt important el consum de fibra en forma de fruita, vegetals, algues, llavors i fruits secs. Proteïna vegetal en forma de llegums i animal en forma de peix, carn blanca, ous.
· Evitar els sucres refinats, làctics de vaca i cereals refinats. Aliments fermentats que nodreixin la flora intestinal com el kèfir i iogurts de cabra o ovella, la xucrut no pasteuritzat, miso no pasteuritzat.
· Cada dia pipes de carabassa, pastanaga, fruits vermells, magrana, infusions de farigola, clau d’olor, gingebre, dent de lleó, oli de coco cada dia, carxofes, suc de llimona, all, comí, cúrcuma, pròpolis, papaia a les postres del sopar.
· En dejú el consum d’extracte d’all (la quantitat depèn de l’edat i pes de la persona) o 2-3 dents d’alls.

TRACTAMENT SUPLEMENTARI DURANT UN MES
(Aconsellat començar els dies de lluna plena)
· All pur. Per un adult són 2 perles 3 vegades al dia uns minuts abans dels àpats.
· Oli d’All. Una càpsula dins els àpats.
· Pels Nens és preferencial el Citrobiòtic (extracte d’aranja). La dosi és millor consultar-la a un professional, perquè depèn del pes i edat.
· Oregamar (Marnys), 1 càpsula/dia.
· Oli de coco a cada àpat.
· Oli de coco (Equisalud). 1 càpsula al matí.
· ErgyPar de Nutergia 3 dosis entre àpats.
· My’cokyl de Nutergia de 3 a 6 comprimits / dia.

Sempre cal preguntar a un professional, aquests productes tot i ser naturals depenent de les condicions de la mucosa poden generar irritació.

MESURES HIGIÈNIQUES ACONSELLADES
· Netejar-nos les mans amb freqüència sobretot després d’anar al lavabo i abans de menjar. Aigua calenta i sabó.
· Tallar freqüentment les ungles i netejar-les.
· No mossegar-se les ungles.
· Desinfectar el lavabo cada vegada que s’utilitza.
· Dutxar-se al matí.
· Netejar la roba del llit i pijama cada dia a una temperatura superior a 55ºC.
Aquestes mesures també ens ajuden en situacions com l’actual on els virus corren ràpid.

A Bio Brots, t’aconsellarem personalitzant el teu cas i la teva situació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *