Et sents cansat, inflamat i et cau el cabell? Escolta el teu fetge
Els últims hiverns estem més preocupats per les nostres defenses i realment és important ser responsables de la nostra salut per millorar la resposta del sistema immunitari. Tenim la sort que podem prevenir malalties típiques d’hivern, sobretot totes les classes de grip, amb la nostra alimentació i amb algun suplement natural.
La primavera exigeix al nostre fetge. El qual té destinades més de 500 funcions en el nostre cos i d’entre elles unes són la desintoxicació del cos, la digestió de les grasses I la gestió dels canvis de ritmes i horaris.
Per aquest motiu és necessari que estigui en les millors condicions i disposi dels nutrients necessaris i així evitar els símptomes comuns de la primavera, molts causats pel seu mal funcionament.
El fetge té dos fases depuratives:
La primera necessita uns enzims específics per tal de neutralitzar les diferents toxines, hormones i medicaments i així fer-les solubles per facilitar la seva eliminació. En aquesta fase és important tenir un bon magatzem d’antioxidants per protegir el fetge d’aquestes toxines.
A la segona fase s’eliminen aquestes toxines del cos. Es fa amb uns altres enzims i nutrients que les uneixen amb les sals biliars i així són eliminades mitjançant les femtes.
El fetge sobrecarregat genera diferents símptomes, que sobretot es manifesten a la primavera:
• Cansament i dificultat en despertar-se
• Migranyes o mal de cap
• Restrenyiment
• Caiguda de cabell i ungles dèbils
• Tensions a les cervicals i trapezis
• Sinusitis o al·lèrgies
• Ulleres molt marcades sota els ulls
• Problemes de pell
• Retenció de líquid
• Dificultat de digerir les grasses
• Colesterol alt
• Síndrome premenstrual més fort
• Irritabilitat emocional
L’alimentació, l’activitat física i la gestió de l’estrès són els pilars més importants. En aquest article farem èmfasis a l’alimentació:
1. Alimentació lliure de sucres, farines refinades, carns grasses, embotits, aliments salats, làctics en excés i alcohols.
2. Alimentació on abundin les fulles verdes crues, germinats, bròquil, ceba tendra, alls, algues, carxofa, vegetals amargs, infusions hepàtiques i sobretot un bon consum d’aigua
3. Infusions de dent de lleó (Taraxacum Officinale): Descongestiona el fetge, elimina toxines i potencia l’alliberació de la bilis millorant de la digestió. A més té un efecte diürètic.
4. Alga Clorel·la: Microalga unicel·lular, quelant de metalls pesants tan perillosos per la nostra salut cerebral i hormonal. Es pren en pols o comprimits.
5. Algues marines: Cochayuyo, wakame, Nori: són algues amb un gran contingut de fibra soluble, absorbeix les toxines de l’intestí per eliminar-les amb les femtes. Consumir-les cada dia a un àpat assegura una bona evacuació i, per tant, menys reabsorció de toxines pel fetge.
6. N- Acetil cisteïna (NAC): Enzim precursor de glutatió (un dels antioxidants més importants a nivell cel·lular). Desintoxicant cel·lular de metalls pesants i toxines fent que la cèl·lula tingui una millor respiració i vitalitat. Es pren en comprimits o amb aliments rics en Cisteïna que és l’aminoàcid precursor: all, ceba, col, bròquil, fajol, arròs integral, civada, llavors oleaginoses, soja fermentada com el tempeh, alga cochayuyo.
7. Card marià (Silybum Marianum). Conté silimarina, neteja i regenera el fetge! De gran utilitat quan hi ha trastorns amb la digestió de les grasses, colesterol alt, fetge gras, insuficiència hepàtica.. Aquesta planta potencia l’efecte del glutatió i NAC que són antioxidants. A part de ser un gran antiinflamatori hepàtic.
A nivell suplementatiu, a Bio Brots podreu trobar tot el mencionat anteriorment i:
• SUPRARENAL DESMODIUM / ERGY EPUR / GREEN’FLOR de Laboratoris Nutergia
• LYNPHA DETOX de Plantis
• BITRANSAMIN (carxofa, desmodium, rave negre, card marià)
• CHLORELLA LIQUID d’INTERSA
Deja una respuesta