Els Fermentats
L’espècie humana ha elaborat fermentats al llarg de mil·lennis, ja que millora la conservació dels aliments. El fermentats, són més fàcils de digerir, a la vegada que ajuden a reposar la flora interna benèfica i a refusar o controlar la que pot danyar la nostra salut.
Pel registre fòssil històric i l’alimentació, es dedueix, que els humans tenim una relació simbiòtica amb microorganismes allotjats al nostre budell des de fa milions d’anys. Podem arribar a tenir fins a uns dos kilograms de microbiota. Aquesta flora intestinal està relacionada amb com respon el nostre cervell: ansiós, irat, nerviós, calmat… etc
L’alimentació actual ha anat ignorant els fermentats, cercant més vida comercial dels aliments, més rapidesa a l’hora de preparar-los i menjar-los, i hi ha hagut canvis alimentaris que no han afavorit la microbiota. Una manera de recuperar les bones pràctiques per a la protecció de la nostra flora intestinal és el consum d’aquests aliments, ja que presenten una aportació de bacteris intestinals extra, que les fan més saludables.
Hi ha més diversitat genètica al nostre budell que en tot el nostre cos, això ens fa més adaptables, de manera que quan aquests microorganismes són abundants, diversos i ben alimentats, el nostre cos treballa més bé, és més fort i ens sentim millor.
Trobem presència de ferments a diversos aliments:
· Iogurt, Kefir i formatges
· Kombucha
· Xucrut
· Umeboshi
· Miso
· Tamari i shoyu
· Tempeh
· Amasake
Deja una respuesta