Cansament per canvi d’estació
La primavera sempre arriba amb més hores de llum i calor, i canvis sobtats del temps i la pluja, acompanyada sovint d’un cansament i fatiga que pot durar de 15 dies a un mes.
La simptomatologia principal d’una astènia primaveral, seguida ara de l’entrada de l’estiu, és cansament mental, disminució de la concentració i la memòria, mal de cap, insomni, mal humor, apatia física i/o emocional i poca gana.
Aquests símptomes apareixen per una necessitat de depuració i adaptació de l’hipotàlem davant als canvis que genera aquesta estació (temperatura, pressió, llum, horaris…). Aquest és encarregat d’alliberar certes hormones i en concret endorfines, altres.
Per adaptar-nos millor a aquests canvis és importat cuidar tres pilars; l’alimentació, el descans i l’activitat física adequada:
1. Alimentació:
a. RICA EN VERDURES, sobretot fulles verdes crues i FRUITA CADA DIA! Cal ajudar a drenar l’organisme.
b. Aliments rics en TRIPTOFEN; necessari per a la formació de serotonina i melatonina: Salmó, ous i làctics ecològics. També als llegums, cereals integrals, sèsam (gomasi i tahin), alvocat, plàtan i cacau.
c. Assegurar un bon valor de MINERALS: Llegums, fulles verdes, algues i ESPIRULINA.
d. Vitamina C: Cítrics i el Superaliment CAMU CAMU: 1 cullera de postres aporta 400-600 mg de vitamina C.
e. Ajudes externes:
I. Pol·len
II. Fitoteràpia que et pot ajudar: Panax Ginseng (adaptogen davant l’estrès), Saüc (desintoxicant pulmonar i urinari), Fumaria (depurativa i drenant). Pregunta als nostres professionals, ells t’ajudaran.
III. Llevat nutricional
IV. Espirulina
f. Hidratació: Entre 2-2,5 litres al dia en forma d’aigua mineral. L’aigua de COCO és un bon aliat a la primavera i estiu, ja que gràcies a la seva riquesa en electròlits la fa una beguda isotònica que compensarà les pèrdues de minerals amb la suor o transpiració.
g. Sopar 2 hores mínim abans d’anar a dormir.
h. Dejuni intermitent (pots provar de no sopar): Ajudaràs a depurar i regenerar els òrgans del cos.
2. Descans nocturn:
És necessari dormir un mínim de 8 hores per recuperar-se. Una bona manera és fer exercicis de meditació abans de dormir, respiracions i infusió de Passiflora. Però si tots aquests no funcionen pots ajudar-te d’un suplement de MELATONINA per induir-te el son.
3. Exercici físic:
Cada dia o un mínim de 3 dies a la setmana, és important per activar les endorfines, millorar la circulació i la depuració del cos.
RUTINA VITALITAT
1. Al matí , junt amb l’esmorzar fer un suc de taronja o llimona amb 1 culleradeta de cafè de camu camu i pol·len.
2. Dinar amanides de fulles verdes com l’escarola, canonges, enciam…amb proteïna vegetal o animal i hidrat de carboni de bona digestió com la quinoa o arròs basmati. Complementar amb llevat nutricional.
3. Durant la tarda, a part del berenar, beure aigua de coco o llimonada natural amb camu camu.
4. Evitar el sopar o fer-lo lleuger, com podria ser una crema de carabassó fresca amb ou dur a daus i pipes de carabassa amb llevat nutricional.
5. Abans de dormir fer una infusió de Passiflora
D’aquesta manera les estacions de primavera i estiu seran més lleugeres.
Deja una respuesta