Kuzu
Arrel que creix als boscos de Xina, Japó i India. Des de sempre se l’ha utilitzat a la Medicina tradicional Xinesa per elaborar begudes medicinals. És d’alt valor nutricional amb hidrats de carboni, fibra, minerals i flavonoides..
PROPIETATS
• Desinflama els intestins i regula el peristaltisme, sent idoni tant en diarrea com estrenyiment, espasmes intestinals, flora intestinal alterada..
• Desinflama i regenera la mucosa digestiva, sent bona en casos de gastroenteritis o acidesa d’estómac.
• Infeccions i debilitat del sistema respiratori: Bronquitis, refredats, tos…
• Disminueix la febre, els estats de grip, la inflamació de les diferents mucoses corporals….
• Alcalinitza el pH sanguini millorant la biodisponibilitat de minerals pel cos i augmenta la vitalitat tant física com mental.
Com s’utilitza: Begudes medicinals, elaboració de salses, purés, sopa, substitut de la farina i midó per espesseir.
BEGUDA MEDICINAL
Afegir a mig vas d’aigua a temperatura ambient mitja culleradeta de kuzu i diluir-lo. Afegir-ho al foc lent durant 2 minuts fins que comenci a espesseir. Es pren calent.
• En cas de problemes digestius: Afegir a l’aigua mitja umeboshi i una culleradeta de tamari. És un gran remei per l’acidesa, mala digestió, estrenyiment…
• En cas de debilitament corporal: Afegir una culleradeta de kuzu a un vas de beguda vegetal de civada o ametlla i diluir-lo. Afegir-ho al foc lent durant 2 minuts amb ¼ de culleradeta de canyella en pols i gingebre en pols respectivament. Prendre calent.