BROTS DE VI utilitza “COOKIES” per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant.

Si continua navegant o premeu el botó “ACCEPTAR” considerarem que accepta tot el seu ús. Podeu obtenir més informació a la nostra POLÍTICA DE COOKIES a peu de pàgina.
Acceptar

Receptes i consells

Amb la gran varietat d'alimentació que pots trobar a BioBrots et recomanem tot un seguit de receptes i consells per a un bon i òptim consum

blog-1

Aliats de tardor

La Tardor ens sol rebre amb refredats, grips i defenses baixes. Per aquest motiu és important poder prevenir i afrontar la nova estació amb força i vitalitat. La Medicina tradicional Xinesa ens brinda el Miso i Kuzu, uns productes medicinals que reforcen el nostre organisme. MISO Miso significa Font del gust. És una pasta originària de la Xina antiga on la seva base és soja fermentada amb sal marina durant 2 anys. Depenent de la varietat s’hi afegeix un cereal determinat. És un ingredient que s’utilitza en poca quantitat a causa del seu gust salat. Però aquest fet no li resta importància davant les seves grans propietats. És ric en proteïnes, minerals (magnesi, calci i ferro) i ric en vitamines A B, E, B9. És rica en vitamina B12 gràcies als ferments, però no ha de ser l’única font de B12 ja que no té una biodisponibilitat alta. QUINS MISO HI HA?: • Hatcho Miso: La seva base és de soja únicament. El més fort de gust i salat. Un gran aliat en èpoques de fred o moments de baixa vitalitat. • Mugi Miso: Elaborat de soja i ordi. Ric en proteïnes i minerals. Utilitzat a l’hivern. • Genmai Miso: Elaborat a partir de soja i arròs integral, fent que augmenti els minerals. El seu gust és suau i és bo utilitzar-la a l’estiu. • Kome Miso: Elaborat a partir de soja i arròs blanc. Gust més suau, per tant és millor utilitzar-la a l’estiu. Cal tenir en compte que hi ha miso pasteuritzat i fresc, aquest últim és el que conté més enzims i propietats, però també cal saber que la seva conservació és més delicada. • Important: No coure'l mai, ja que els ferments es destrueixen. Cal afegir-lo una vegada acabada la cocció. • Com utilitzar-lo: La dosis ideal és una culleradeta petita per persona. S’utilitza per fer sopes, cremes, condiment de llegums o cereals, elaboració de paté vegetal, begudes medicinals... PROPIETATS • Aparell digestiu, en cas de diarrea, estrenyiment, gastroenteritis, gasos, acidesa d'estómac... Gràcies a la riquesa en enzims digestius (amilasa, proteasa i lipasa). • Sistema cardiovascular, colesterol, arterioesclerosis... És ric en àcid linoleic, fitosterols i lecitina de soja que ajuden a l'equilibri de les grasses. • Sistema reproductor i hormonal femení gràcies a les isoflavones. Menopausa, osteoporosis, fogots... • Antioxidant ja que redueix els radicals lliures. Molt interessant per a les persones que estan en contacte amb radiacions electromagnètiques i els fumadors. • Potent alcalinitzant, disminuint l'acidesa per l'excés de sucre, grasses saturades, refinats, estimulants... • Ric en sodi, per tant cal vigilar en el cas d'hipertensos o dietes restringides en Sodi (sal).