BROTS DE VI utilitza “COOKIES” per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant.

Si continua navegant o premeu el botó “ACCEPTAR” considerarem que accepta tot el seu ús. Podeu obtenir més informació a la nostra POLÍTICA DE COOKIES a peu de pàgina.
Acceptar

Receptes i consells

Amb la gran varietat d'alimentació que pots trobar a BioBrots et recomanem tot un seguit de receptes i consells per a un bon i òptim consum

blog-1

Proteïnes vegetals + SEITAN

PROTEÏNES VEGETALS Dins les proteïnes vegetals tenim els llegums, els fruits secs, llavors, cereals i algunes algues com l'espirulina. És important consumir-les en més quantitat i freqüència que les proteïnes animals gràcies al seu aport de grasses sanes i fibra. És per aquest motiu que al llarg de la història, l'home coneixedor d'aquesta necessitat ha anat elaborant productes rics en aminoàcids d'origen vegetal per millorar encara més el seu aport en poca quantitat d'aliment. El tofu i el seitan, unes proteïnes concentrades amb tots els beneficis del món vegetal que tenen el seu origen a la Xina. SEITAN Proteïna vegetal a base d'una massa de gluten (no indicat per a celíacs) que es bull dins un brou amb Tamari i alga Kombu que l'enriqueix en minerals i lisina (un aminoàcid deficitari en els cereals). Conegut com la carn vegetal, per ser una massa de color marró i esponjosa. Molt utilitzat a la cuina Budista, ja que no mengen carn. Amb un 24% de proteïnes de bona qualitat i vitamines del grup B excepte la B12. Beneficis del SEITAN · Dietes d'aprimament; gràcies a ser baix en grasses i hidrats de carboni. · Gran contingut de proteïnes amb l'avantatge de ser més suau i digestiu que la carn. · Arterioesclerosis i problemes cardiovasculars: No conté grasses saturades. · No conté colesterol i ajuda a prevenir-lo al ser ric en fibra · Conté molt poc greix, tan sols un 1%. · Regulador del transit intestinal gràcies a ser ric en fibra. · Dietes per esportistes: Alt en proteïnes i baix en grasses saturades. · Anèmies: 100 gr. de seitan aporten 5,2 mg de ferro, es millora la seva absorció amb vitamina C o fruita cítrica · Alimentació vegana o vegetariana a l'aportar tots els aminoàcids essencials i ferro. Com introduir-lo a l'alimentació · Molt versàtil sobretot en guisats i sofregits pel seu gust salat i la seva consistència semblant a la carn · Saltejat amb altres verdures · Arrebossat · Croquetes o hamburgueses · Saltejat amb algues RECEPTA SEITAN AMB VERDURES Ingredients per 2 persones: • 1 vol de verdures • 1 paquet de seitan tallat a daus • Oli oliva • Tamari • Curri Preparació: • A una paella escalfar l’oli i afegir les verdures i saltejar-les durant 7 minuts. • Afegir el seitan i condimentar al gust amb el Tamari i el curri. • Servir calent