BROTS DE VI utilitza “COOKIES” per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant.

Si continua navegant o premeu el botó “ACCEPTAR” considerarem que accepta tot el seu ús. Podeu obtenir més informació a la nostra POLÍTICA DE COOKIES a peu de pàgina.
Acceptar

Noticies

Viu al moment les noticies i actualitat de Biobrots

blog-1

I al final? Què és el vi natural?

La pròpia definició ha generat i genera molta controvèrsia i ha rebut moltes crítiques, ja que no hi ha una definició legal ni un organisme que ho certifiqui. Però sí que existeix una cohesió important dins el sector, que el defineix com a la línia menys intervencionista possible. Quins requisits importants compleix el VI NATURAL: 1. Raïms procedents de l'agricultura ecològica o biodinàmica i veremades a mà. 2. Fermentació alcohòlica sense llevadures comercials afegides. 3. No es corregeixen els sucres, l'acidesa, el color, els tanins ni els nivells d'alcohol. 4. No es clarifica ni es filtra en cap cas. 5. No s'estabilitza utilitzant substàncies químiques o tècniques enològiques. 6. No es realitza micro oxigenació ni qualsevol altre procés que acceleri o simuli els processos naturals. 7. No s'afegeix anhídric sulfurós (sulfits). Al final el vi natural és fruit d'un moviment que s'inicia els anys 80 a França, en contraposició del vi industrialitzat. El que busca, és tornar al terroir, a la vinya, al viticultor i als anys que passen mirant i tocant, la terra, el cel, l'aigua i l'aire. Ara ja és un estil de vida, que busca l'autenticitat, la llibertat, el respecte al medi i la consciència d'una alimentació saludable. A Bio Brots volem apropar-te una petita mostra de vins catalans, castellans i francesos, negres, blancs, escumosos o dolços. Tots ells, de la mà d'elaboradors compromesos, amb història, amb amor, amb constància i amb molt de treball. Sense ells no en podríem gaudir. Gaudir-ne sol, amb amics, amb família, amb el teu amor, vins per aprendre, per emocionar-se, i sobretot per a compartir-los. Moltes gràcies per a la feina ben feta, la constància i la perseverància.

×