Noticies

Viu al moment les noticies i actualitat de Biobrots

blog-1

Els nostres pagesos ecològics

A Bio Brots, els nostres pagesos de les rodalies, ens porten la verdura i les hortalisses ecològiques el mateix dia que les han collit. Així la verdura, hortalissa i fruita acabada de collir tenen més nutrients perquè no han perdut els antioxidants, preserven les vitamines A, C i E, el ferro, calci, potassi i magnesi. O sigui que mantenen el que les fa saludables. Un aliment que fa kilòmetres ho ha anat perdent. Sobretot les verdures i fruites que no tenen aigua, com poden ser la pera, el préssec i la poma. Un aliment km 0 i un de quilomètric no es diferencien només per nutrients, gust o preu. Hi ha diferències essencials: el manteniment del planeta i el respecte per un comerç just. Si a més els aliments són de producció ecològica, tenen més vitamina C i els minerals es concentren en més gran proporció, de manera que els enciams, les cols, els espinacs o els fonolls tenen encara més ferro, calci i potassi que els homònims conreats en agricultura convencional. Això, és degut l'equilibri de fertilitat biològica que tenen els sòls ecològics, i perquè en la seva producció, la planta ha de lluitar més i aquest estrès es manifesta en més contingut de substàncies polifenòliques i per tant es concentren més els nutrients. A part de no contenir fitosanitaris, fertilitzants químics, pesticides ni organismes genèticament modificats. En definitiva, son molt més saludables.