Noticies

Viu al moment les noticies i actualitat de Biobrots

blog-1

La carn ecològica i de proximitat

Els que han tastat una carn ecològica de proximitat saben que ho tornaran a repetir. Hi ha qui el gust i la textura els recorda altres temps quan els animals es criaven en llibertat i bon aliment i hi ha qui descobreix un nou gust, agradable i natural. El que està clar és que no et deixa indiferent. A Biobrots tenim carns ecològiques de les terres Gironines (Pirineus, aiguamolls de l'Empordà) i catalanes (Lleida i Alt Penedès). Apostem fortament per la qualitat de la carn, pel benestar animal i del medi ambient buscant un mínim transport del productor al consumidor, una vida a l'aire lliure, un aliment a base d'herba dels prats sense productes químics afegits ni OGM (organismes genèticament modificats) i una estabulació sense estrès per aconseguir la beta de greix amb una alimentació a base d'userda, farratges i gra natural. Podem veure com cada vegada hi ha més consciència dels problemes per un abús de certs aliments, però no del que comporta el consum diari de les substàncies afegides a la carn. La filosofia de Biobrots és donar un respecte i una qualitat, necessitant unes condicions diferents de les que es donen amb una carn convencional. Per aquest motiu oferim una carn lliure de medicaments donats a l'animal, lliure de conservants i colorants per millorar la coloració i caducitat, i sobretot lliure d'hormones per a provocar un creixement més ràpid en l'animal. També es busca el benestar de l'animal donant la qualitat de vida i temps necessaris, creant uns espais i mesures adequades a les seves necessitats, respectant els temps d'alletament i els horaris de descans i activitat... El fet de comprar els animals vius, directament a ramaders i portar-los a un escorxador certificat en ecològic, garanteix la traçabilitat de la carn, el fet que totes les peces procedeixen del mateix animal, la comercialització de km0 i que en cap moment hi ha contaminació per additius químics. Oferim carn ecològica de pollastre, gall d'indi, vedella, porc, xai, conill, poltre, tota degudament certificada i amb documents de traçabilitat i garanties. Els pollastres disposen de més de 6 hectàrees disponibles on poden entrar o sortir a l'aire lliure segons com ells ho desitgin. Aquests són engreixats amb aliments naturals durant 4 mesos, mentre que un pollastre convencional no arriba als 30 dies (cosa que fa que la carn tingui més aigua i greixos). Per aquest motiu la carn del pollastre ecològic és més magra i ferma. La vedella neix a muntanya i està amb la mare durant els 8 mesos de vida respectant la lactància i seguidament menjant a muntanya. Després baixa al prat de 4 hectàrees d'espai i els 2 últims mesos viu en un espai d'uns 6000 metres menjant farratge per tal d'aconseguir una carn més tendre. El seu engreix dura 15 mesos mentre que una vedella convencional és de 9 mesos. Els xais tenen les mateixes condicions que les vedelles, amb la diferència que són 5/6 mesos de vida i en convencional són 3 mesos. Un consum moderat de carn, és molt recomanable, sobretot amb el desgast que patim avui en dia, ja que aporta molts nutrients com ara el ferro i vitamines del grup B. Sobretot, les carns que no estan processades, i estan lliures de producte químic.